Треньорът на Марица и бивш голмайстор на "Левски" Петър Курдов прогнозира пред БЛИЦ днешните 1/2-финали на Световното в Бразилия. Специалистът изрази мнение, че Аржентина и Холандия няма да имат проблеми и ще се присъединят към Германия и Бразилия в Топ 4 на Мондиал 2014.

"Моят фаворит за световната титла е Германия. Холандия са с доста променен състав. Те са пример за това как се произвеждат футболисти. Имат уникални играчи със страхотен треньор и също имат шанс за титлата на бразилска земя. Смятам, че днес ще елиминират без проблем Коста Рика, който направи чудеса до момента на първенството", коментира Петър Курдов.

"Бразилците много трудно биха стигнали до световната титла. Да, за тях футболът е религия, дават душа и сърце, но не са нищо особено. Жалко за Неймар, който снощи беше контузен тежко. Това е удар не само за Бразилия, а и за целия световен футбол. Знаем, че Неймар и само още няколко футболисти са способни да правят уникални неща и да радват феновете на футбола. Без Неймар на домакините на Световното ще им е много трудно", продължи специалистът.

"На Аржентина няма да е лесно срещу Белгия, който също е корав съперник. Очаквам двата отбора да се дебнат, да чакат грешка на противника и заради това предвиждам минимална победа за Меси и компания. Аржентинците са фаворит в мача, имат по-добри изпълнители. А и да не забравяме, че са латиноамериканци, дишат си техния въздух, докато на Белгия им е трудно при тези климатични условия. Освен това се забелязва, че европейските нации са уморени. Има пренатовареност след тежките сезони. Това ясно си пролича с испанците, италианците и англичаните", каза още Петър Курдов.

Прогнозите на Петър Курдов:
Аржентина - Белгия 1:0
На полувремето: 0:0

Холандия - Коста Рика 2:0
На полувремето: 1:0

Прогнозите от вчера:
Треньорът на Локомотив (Пловдив) Емил Велев сгреши с мнението, че Германия и Бразилия ще отпаднат от Световното. Както Бундестимът, така и "Селесао" се справиха с противниците си снощи и са на 1/2-финалите, където ще се изправят помежду си в спора за място на финала.