Германия е първият полуфиналист на Мондиал 2014! Без да блести Бундестимът победи с 1:0 Франция и очаква следващия си опонент преди последния сблъсък за световната титла. Интересен факт е, че с успеха си днес немците се превърнаха в първият отбор в историята, който достига минимум 1/2-финал на четири поредни шампионата на планетата.

В герой за Германия се превърна Матс Хумелс. Централният защитник отбеляза с глава в 13-ата минута, когато засече центриране от фаул на Тони Кроос отляво. При попадението обаче остана съмнение за нарушение в атака, след като бранителят и защитникът до него Рафаел Варан се бутаха един друг. Може би и това накара главния съдия Нестор Питана да посочи центъра.

На два пъти преди почивката възпитаниците на Йоахим Льов искаха дузпа, но аржентинският рефер не се нае да я отсъди. След гола "петлите" бяха по-активни, но трудно стигаха от ситуации пред Нойер. След почивката натискът на Франция се засили, но или вратарят на Германия се намесваше блестящо, или Матс Хумелс и колегите му в бяло действаха успешно в последния момент.

На два пъти пък Германия при контраатака пропускаше чудесен шанс да затвърди успеха си. А в самия край невероятна реакция на Мануел Нойер не позволи на Карим Бензема да отбележи и да доведе развоя на мача до продължения. Така много тактическа дисциплина Буднестима се класира за 1/2-финалите на може би най-интересното световно първенство досега. А съперникът ще бъде определен по-късно тази вечер, когато играят домакинът Бразилия и Колумбия.

СХЕМИТЕ НА ИГРА
Франция (4-5-1): Селекционерът на Франция Дидие Дешан уплътни сериозно средната линия, за да не могат техничните футболисти на Германия да се възползват от празните пространства. Дебюши, Варан, Сако и Евра оформяха защитния вал, докато Валбуена, Погба, Кабай, Матиуди и Гризман подпомагаха както отбраната, така и изнесения сам в предни позиции Карим Бензема.

Германия: (4-5-1): Същата схема на игра заложи и Йоахим Льов. Този път обаче в отбрана на десния бек се завърна капитанът Филиш Лаам, докато Хумелс и Боатенг си партнираха в отбрана поради липсата на Пер Мертезакер, който страда от вирусно заболяване. Хьоведес пък бе на левия бек. В средата на терена бяха разположени Йозил по лявото крило, а Мюлер по дясното. В сърцето на халфовата линия бяха Кроос, Швайнщайгер и Кедира. Сам на пред бе Мирослав Клозе.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Голът на Матс Хумелс в 13-ата минута се оказа единствен, благодарение на който Германия победи Франция с 1:0 и се класира на 1/2-финал на Мондиал за четвърти пореден път.

СЪДИЯТА
Нестор Питана бе безупречен. На два пъти германски играчи паднаха в наказателното поле, но той не се нае да посочи бялата точка, тъй като видимо Мирослав Клозе и Томас Мюлер използваха лекото побутване. Карим Бензема също се опита без успех да стигне до 11-метров наказателен удар. Питана нямаше и кой знае колко работа на терена, като заслужено, за тактически нарушение, показа два жълти карота на играчи на Германия.

ПО-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА ПО МИНУТИ - ТУК!
ПРОГРАМА ЗА ФАЗАТА НА ЕЛИМИНАЦИИТЕ - ТУК!
______.pngФРАНЦИЯ - ГЕРМАНИЯ
 
0:1
0:1 Матс Хумелс (13)
СЪСТАВИТЕ
ФРАНЦИЯ
1. Юго Лорис
3. Патрис Евра
5. Мамаду Сако
(72 - 21. Лоран Кошчелни)
4. Рафаел Варан
2. Матьо Дебюши
14. Блез Матуиди
6. Йоан Кабай
(73 - 20. Лоик Реми)
19. Пол Погба
11. Антоан Гризман
10. Карим Бензема
8. Матьо Валбуена
(85 - 9. Оливие Жиру)
ГЕРМАНИЯ
1. Мануел Нойер
16. Филип Лам
20. Джером Боатенг
5. Матс Хумелс
4. Бенедикт Хьоведес
18. Тони Кроос
(92 - 23. Кристоф Крамер)
6. Сами Кедира
7. Бастиан Швайнщайгер
11. Мирослав Клозе
(69 - 9. Андре Шюрле)
13. Томас Мюлер
8. Месут Йозил
(83 - 19. Марио Гьотце)
   Жълти картони: Сами Кедира,
Бастиан Швайнщайгер
2_061.jpgГрад:
Рио де Жанейро
Стадион
„Маракана“
Капацитет:
73 531 места
2_12.jpgСъдия:
Нестор Питана (Аржентина)
Асистенти:
Херман Майдана и
Хуан Пабло Белати (Аржентина)
Четвърти съдия:
Йонас Ериксон (Швеция)
 
ВИТРИНА НА МАЧА
stat.jpg


СХЕМИТЕ
ФРАНЦИЯ

france.jpg

ГЕРМАНИЯ
germany.jpg

ГОЛЪТ
0:1 Матс Хумелс (13)