Българският специалист Станимир Стоилов дебютира с победа начело на казахстанския Астана в евротурнирите. Тимът на Мъри надделя като гост над Пюник (Ереван) с 4:1 в първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Попаденията бяха дело на Атанас Курдов, Нусербаев, Джолчиев и Кетевоама. За домакините точен бе Папикян. Това е второ участие на Астана в европейските турнири и първа победа в историята. Миналата година тимът записа две загуби от "Ботев" (Пловдив) с 0:1 и 0:5 в същия турнир при дебютното си участие. Треньор на "канарчетата" тогава бе именно Мъри Стоилов.

Играчите на Станимир Стоилов бяха пълни господари на терена и логично стигнаха до успеха. Първото попадение падна в 40-ата минута, когато Нусербаев се възползва от пас на Жуков и реализира. Българският нападател Атанас Курдов се появи на терена в началото на второто полувреме и раздвижи атаката на гостите. Джолчиев удвои в 67-ата минута, но още в следващата атака интригата бе върната от Папикян.

В 71-ата минута Кетевоама заби трети гол за Астана, а в 84-ата минута и Курдов записа името си сред голмайсторите. Българският нападател направи самостоятелен рейд и направи безпомощен вратаря на домакините Харутинян.

Този резултат почти сигурно класира Астана във втория кръг. Там съперник на Курдов и съотборниците му ще бъде израелският Апоел Тел Авив.