Мария Шарапова отпадна в четвъртия кръг на "Уимбълдън", след като загуби от Ангелик Кербер с 6:7(4), 6:4, 4:6. Половинката на Григор Димитров спаси шест мачбола, но в крайна сметка преклони глава пред агресивната германка, която е седма в световната ранглиста. Зрелищният и крайно интригуващ сблъсък продължи 2 часа и 36 минути игра.

Още от самото начало на мача Кербер показа, че иска победата на всяка цена и проби още в първия гейм, не и без активната помощ на противничката си, която направи двойна грешка на брейкбол. В следващите няколко минути германката печелеше своите подавания, за да се стигне до 5:4 и както толкова често се случва в мачовете при дамите, точно тук сервиращата за сета рухна, а Шарапова моментално се възползва от слабостите на противничката си и след смела игра върна пробива в последния възможен момент. Дойде ред на тайбрек, в началото на който Мария имаше предимство и поведе с 3:1 точки, но последваха няколко ужасни за нея минути, в които грешките валяха и за Кербер не представляваше никаква трудност да измъкне първия сет.

Маша обаче показа добра игра във втората част, в която започна с пробив. Вместо да го затвърди обаче, рускинята загуби следващия си сервис на нула и в третия гейм пропусна да реализира брейкпойнт. Тя все пак проби при резултат 3:3 и този път запази преднината си до края на сета, за да вкара мача в трета решителна част.

В нея битката беше ожесточена, по-специално след като Кербер поведе с 3:0. Шарапова имаше на два пъти своите шансове да върне пробива при 4:2, но не се възползва от тях и германката увеличи преднината си на 5:2. В следващия гейм рускинята успя да спаси мачбол и да оцелее като намали на 5:3, а след това дори върна пробива и резултатът стана 5:4. Десетият гейм обаче се оказа последен за срещата. Маша изостана набързо с 0:40 и бе изправена пред нови три мачбола, които хладнокръвно отрази. Малко след това се стигна до нови две възможности за германката да сложи точка на двубоя, но рускинята отново ги спаси. Шарапова на два пъти можеше да си спечели подаването, но и в двата случая сбърка. След седмия си мачбол в срещата Кербер все пак вдигна победоносно ръце, защото бившата номер едно в света изпрати топката в аут.

Поставената под номер 9 в схемата Кербер се класира за 1/4-финалите, където ще срещне младата канадка Южени Бушар, победила вчера Ализе Корне от Франция.

С отпадането днес Маша остава само с една титла до момента на "Уимбълдън", спечелената й дебютна от Големия Шлем през 2004 година.