ЦСКА загуби с 0:1 от втородивизионния белгийски Роял Уайт Стар (Брюксел) в третата си контрола от лагера в Холандия. Единствения гол отбеляза Жереми Лемперюр в 79-ата минута след диагонален фалцов удар с левия крак отдясно.

Това бе първо поражение за българския гранд в мачовете от предсезонната подготовка досега. ЦСКА записа победа с 2:1 над Марек и с две равенства 1:1 срещу Криля Советов и Гент. В събота е предпоследната проверка за тима на холандска земя, когато противник е Брюж.

С "червената" фланелка на терена бяха Супусепа и Дансо, които са на проби и БЛИЦ първи информира. Първият игра цял мач.

"Армейците" седяха по-добре през първите 45 минути, когато имаха три отлични възможности да открият резултата. Първо Венци Василев бе разочарован от вратаря, който успя да избие негов удар с глава в самото начало. В средата на частта пък Тони Силва се измъкна зад защитата, но ударът му срещна лявата греда. в 29-ата и Бергонси не получи възможност от страна на стража на Роял да открие резултата, намесил се блестящо при шут от няколко метра.

На почивката и в началото на втората част Стойчо Младенов предприе някои смени в състава, но играта се пренесе изцяло в средата на терена. В 65-ата минута играчите на двата тима едва не се сбиха. Венци Василев бе фаулиран грубо, което предизвика блъсканица. Дори Стойчо Младенов нахлу на терена и проведе разговор с главния съдия.

След като страстите се успокоиха, от нищото в 70-ата минута играч в бяло излезе сам срещу Господинов, но младият вратар прояви хладнокръвие и запази вратата си суха. Все пак девет по-късно стражът нямаше шанс след удар на Жереми Лемперюр по диагонала отдясно, което позволи на Роял Уайт Стар да поведе с 1:0. "Армейците" реагираха мигновено, но на два пъти вратарят Томас Минсарт избиваше. 

Пет минути преди края за втори път гредата попречи на ЦСКА да стигне до гол, а в конкретния случай да изравни резултата. В 88-ата пък Антон Карачанаков стреля опасно на сантиметри над напречната греда.

ЦСКА - Роял Уайт Стар 0:1
0:1 Жереми Лемперюр (79)

Стартовият състав на ЦСКА: Анатоли Господинов, Апостол Попов, Александър Тунчев, Венци Василев, Супусепа, Стивън Сънди, Маркиньос, Ивайло Чочев, Дансо, Еденилсон Бергонси, Иван Стоянов

Следете с БЛИЦ - Лятна подготовка 2014