Германия победи изключително трудно Алжир с 2:1 след продължения в Порту Алегри и се класира за четвъртфиналите на Мондиал 2014 в Бразилия и ще спори с Франция за място на полуфиналите. В редовното време срещата завърши 0:0. Единственият представител на родната „А” група Райс Мболи се отличи с блестящи изяви на вратата на Алжир. Стражът на ЦСКА не допусна гол в редовното време и спомогна за това мачът да влезе в продължения. В първото от тях обаче бе разпечатан от Андре Шюрле, а в самия край и Месут Йозил се разписа във вратата му. Все пак Абделмумен Джабу вкара гола на честта за африканския тим в последните секунди и оформи крайния резултат.

Бундестимът бе загубил и двете си предишни срещи с „пустинните лисици”, като и този път не успя да ги надхитри в редовното време, но все пак успя да го направи в продълженията и да продължи напред в турнира.

През първата част Германия владееше повече топката, но по-опасните положения се създаваха от алжирците, чийто мерник не бе точен, за да огорчат вратаря Мануел Нойер.

След почивката Бундестимът натисна в търсене на победния гол, но блестящите намеси на Мболи при удари на Мустафи, Мюлер и Швайнщайгер докараха мача до продължения. В началото на първото от тях Мюлер асистира чудесно на влезлия като резерва Андре Шюрле, който засече перфектно топката и най-накрая разпечата Мболи за 1:0.

В самия край на второто продължение Месут Йозил покачи на 2:0 с мощен шут след продължително разиграване в наказателното поле на Алжир, а в последните секунди Абделмумен Джабу от близка дистанция оформи крайното 2:1. Така „пустинните лисици” отпаднаха с чест от турнира, а Германия доста измъчено продължи към четвъртфиналите.

ТАКТИЧЕСКИТЕ СХЕМИ
Германия (4-1-4-1): Селекционерът на Германия Йоаким Льов не можеше да разчита на контузения Лукас Подолски, но заложи на схема с наситена средна линия. От петимата полузащитници само Филип Лам бе ангажиран с по-дефанзивни функции. Мертезакер и Боатенг ръководеха отбраната, а по бековете бяха Мустафи и Хьоведес. Йозил, Швайнщайгер, Кроос и Гьотце се въртяха в центъра на терена, а сам на върха на атаката бе Томас Мюлер.

Алжир (4-2-3-1): Босненският специалист Вахид Халилходжич отново заложи на Райс Мболи на вратата и стражът на ЦСКА му се отблагодари с блестящи намеси. Усилията му докараха мача до продължения, но още в първото от тях той бе пробит. Пред Мболи в отбрана действаха Манди, Белкалем, Халиш и Гулам. В халфовата линия бяха разположени Ласен и Мостефа като дефанзивни полузащитници и пред тях Фегули, Соудани и Тайдер. На върха на атаката бе Ислам Слимани.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Голът на влезлият като резерва Андре Шюрле в началото на първото продължение. След него алжирците не съумяха да намерят адекватен отговор, за да доведат мача до дузпи.

СЪДИЯТА

Бразилецът Сандро Ричи показа само два жълти картона и се справи блестящо, след като нямаше нито едно положение, което да предизвика някакви съмнения за правилното му отсъждане.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ - ТУК !!!
ПРОГРАМА НА ЕЛИМИНАЦИОННАТА ФАЗА -
ТУК !!!
2:1 след продължения
1:0 Андре Шюрле (92), 2:0 Месут Йозил (120), 2:1 Абделмумен Джабу (120+1)


СЪСТАВИТЕ
Германия:
1.Мануел Нойер
16.Филип Лам
17.Пер Мертезакер
20.Джером Боатенг
4.Бенедикт Хьоведес
21.Шкодран Мустафи
(69 - 6.Сами Кедира)
7.Бастиан Швайнщайгер
(109 - 23.Кристоф Крамер)
18.Тони Кроос
8.Месут Йозил
19.Марио Гьотце
(46 - 9.Андре Шюрле)
13.Томас Мюлер
Алжир:
23.Райс Мболи
5.Рафик Халиш
(97 - 2.Маджид Бугера)
4.Есаид Белкалем
20.Айса Манди
3.Фаузи Гулам
22.Мехди Мостафа
10.Софиан Фегули
8.Мехди Ласен
19.Сафир Тайдер
(78 - 11.Ясин Брахими)
15.Ел Араби Соудани
(100 - 18.Абделмумен Джабу)
13.Ислам Слимани
Жълт картон: Филип Лам Жълт картон: Рафик Халиш
2_066.jpg
Град:
Порту Алегри
Стадион
„Бейра-Рио“
Капацитет:
48 849 места
2_14.jpgСъдия:
Сандро Ричи (Бразилия)
Асистенти:
Емерсон де Карвальо (Бразилия)
и Марсело ван Гасе (Бразилия)
Четвърти съдия:
Валтер Лопес (Гватемала)
 Ger1.JPG
Ger2.JPG
Ger3.JPG

ВСИЧКИ ГОЛОВЕ В МАЧА