Петкратната шампионка Серина Уилямс отпадна от „Уимбълдън“. Световната №1 бе победена от французойката Ализе Корне с 1:6, 6:3, 6:4 в мач от третия кръг на турнира.

Американката започна отлично и даде само един гейм на съперничката си в първия сет, продължил 29 минути. След това обаче Корне заигра много по-стабилно, особено на собствен сервис, и успя да стигне до обрат, с който да хвърли най-голямата бомба на тазгодишния Уимбълдън до момента.

В следващия кръг французойката ще срещне Южени Бушар, която победи Андреа Петкович в два сета. Уилямс рано-рано напусна и „Ролан Гарос“ – във втория кръг. 32-годишната американка участва за 15-и път на „Ол Инглънд Клуб“.

Серина Уилямс има 17 титли от Големия шлем, но през тази година не се представя успешно в турнирите от Шлема. Тя загуби в четвъртия кръг на “Аустрелиън Оупън” и във втория в Париж.

За осминафиналите се класираха още Симона Халеп, Анжелик Кербер и Южени Бушар.

Поставената под номер 3 румънка победи Белинда Бенчич (Швейцария) с 6:4, 6:1 за 70 минути. Халеп, финалистка от "Ролан Гарос" миналия месец и четвъртфиналистка на Откритото първенство на Австралия през януари, достигна до четвъртия кръг на "Уимбълдън" за пръв път в кариерата си.