Волейболните ни национали загубиха от Сърбия с 0:3 (21:25, 18:25, 19:25) в мач от Световната лига. Така продължаваме да сме само с един успех в тазгодишното издание на турнира.

Победата бе записана срещу САЩ в Чикаго с 3:2 гейма. С успеха преди дни нашите прекъснаха негативната си серия от седем поредни загуби в надпреварата, но остават на последната позиция в групата със скромните 4 точки. Този път в Нови Сад селекционерът ни Камило Плачи заложи на най-доброто, с което разполага: Цветан Соколов, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Добромир Димитров, Тодор Алексиев, Николай Николов, Теодор Салпаров.

Капитанът Алексиев и Соколов до последно бяха под въпрос за срещата заради контузии, но излязоха да играят. Посрещачът бе с мускулно разтежение, а диагоналът с навехнат глезен.

Двубоят започна добре за домакините, които водеха през почти цялото време. Сърбите взеха първия гейм с 25:21.
Силното оръжие за тима на Игор Колакович се оказа сервисът – 3 директни точки срещу 1 за българите.

Във втория гейм Сърбия отново ликуваше след 25:18, след като поведе с 17:9 и без проблеми поддържаше разликата. Третата част протече почти по същия сценарий. “Лъвовете” така и не успяха да намерят решение срещу силния сервис на съперника. България намери сили да навакса аванса на домакините до 16:16, когато последва прекъсване от Колакович. Ас на Никола Ковачевич обаче прекъсна устрема на нашите волейболисти за 19:16. Сърбите подържаха преднина от 3 точки до 22:18, за да затворят гейма на 25:19. С това поражение окончателно се изпариха и илюзорните шансове да попаднем на финалите през тази година.

Цветан Соколов бе най-резултатен със 17 точки - 14 от атака, 1 от блокада и 2 от сервис. Колегата му Атанасиевич пък се отчете с 16 точки. Сърбите реализираха 10 аса, нашите приключиха с 5. Мачът беше изгледан от трибуните от бившия селекционер на “лъвовете” Милорад Киац. В неделя тимовете играят втори двубой в Сърбия, този път сблъсъкът е в зала "Чаир" в Ниш.