Боксови фенове от цял свят започнаха да изкупуват билетите за мача на Кубрат Пулев с Владимир Кличко. Срещата ще се състои на 6 септември в зала "O2 World Arena" в германския град Хамбург. Пропуските вече се продават в интернет, като най-евтините са 57 евро, а най-скъпите 692 евро .

В същото време един от дългогодишните боксови анализатори в САЩ - Ричард Томас, изрази мнение, че Кубрат Пулев може да детронира 38-годишния шампион, пише „24 часа“. Според специалиста Кобрата има 5 основни предимства пред украинеца:

Размер

Пулев е малко по-нисък от Владимир, но по габарити доближава украинеца много повече от досегашните му опоненти. Когато излезе на ринга, Кубрат ще изглежда на мястото си.

Възраст
Въпреки че не е точно млад талант, Пулев е все още в ранната фаза на 30-те, докато Владимир гони 40. Кличко се грижи много добре за тялото си, но когато се срещнат двама натренирани атлети, възрастта влияе.

Игра с тяло
В много отношения съперниците си приличат - обичат дистанцията и правите удари. Пулев обаче има по-добра игра с тяло.

Челюст и издръжливост
Кличко е известен със стъклената си челюст, която грижливо пази много добре. Освен това възстановителните му способности не са толкова добри. При Пулев е различно.

Адаптивност
Тъй като българинът не е така застрашен при удар, той може да си позволява повече ходове. При него има и план “Б”, за разлика от Кличко.