Еквадор и Франция не успяха да се победят и завършиха 0:0 на митичния „Маракана” в Рио де Жанейро в последния си мач от група „Е” на Мондиал 2014 в Бразилия. Така „петлите” спечелиха групата с актив от 7 точки и ще играят на 1/8-финалите срещу втория от група "F" Нигерия, а еквадорците напускат турнира, след като останаха трети с 4 пункта. Другият 1/8-финалист от тази група е отборът на Швейцария, победил Хондурас с 3:0 в другия мач, за да завърши на второ място в крайното класиране с актив от 6 точки.

Французите бяха по-активни през първата част в мача срещу Еквадор, но до гол така и не се стигна в нито една от двете врати. Съперниците си размениха по един опасен удар, като и в двата случая вратарите се намесиха решително.

Далеч по-интересно бе след почивката, когато имаше много повече положения пред двете врати, но и това не доведе до попадение. Антонио Валенсия получи директен червен картон в 50-ата минута и еквадорците доиграха мача в намален състав, което ги затрудни в търсенето на победата. Пропуски за „петлите” направиха Гризман, след чийто удар и спасяване на Домингес топката се удари в гредата, Погба, Реми и Бензема.

ТАКТИЧЕСКИ СХЕМИ
Еквадор (4-4-2): Селекционерът на Еквадор Рейанлдо Руеда прави само една промяна от победата над Хондурас. Вместо Фелипе Кайседо в помощ на Енер Валенсия в атаката ще бъде Михаел Аройо, който си партнира с голмайстора Енер Валенсия. На вратата е титулярът Домингес, а пред него в отбрана са Паредес, Гуагуа, Еразо и Айови. В халфовата линия на южноамериканците пък действаха Антонио Валенсия, Минда, Нобоа и Монтеро.

Франция (4-5-1): Селекционерът на Франция Дидие Дешан заложи на наситена халфова линия и даде шанс на голяма част от футболистите, които не са вземали участие в първите два мача. На вратата остана капитанът Уго Лорис, но по десния и левия бек бяха Бакари Саня и Лукас Диние. В центъра на отбраната бе Лоран Кошчелни заедно с Мамаду Сако. В халфовата линия се завърна като титуляр Пол Погба, а до него бе лес Матуиди, както и изненадата Морган Шнидерлин. По лявото крило се завръща Антоан Гризман, а отдясно бе Муса Сисоко. На върха на атаката действа Карим Бензема.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Червеният картон на Антонио Валенсия в началото на второто полувреме. След изгонването на халфа задачата на еквадорците да търсят победата стана по-трудна и в крайна сметка те отпаднаха от турнира.

СЪДИЯТА
Нумандиез Дуе от Кот д’Ивоар показа един червен и един жълт картон на футболисти от Еквадор. Имаше ситуации, в които можеше да предупреди официално и други футболисти, но не го направи. Като цяло се справи добре с ръководенето на срещата.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ - ТУК!
СТАТИСТИКА И КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "Е" - ТУК!

ПРОГРАМА НА ЕЛИМИНАЦИОННАТА ФАЗА - ТУК!
0:0

СЪСТАВИТЕ
22.Александър Домингес
2.Хорхе Гуагуа
10.Валтер Айови
4.Хуан Карлос Паредес
3.Фриксон Ерасо
16.Антонио Валенсия
6.Кристиан Нобоа
(89 - 11. Фелипе Кайседо)
14.Освалдо Минда
15.Михаел Аройо
(82 - 21.Габриел Ачилер)
7.Джеферсон Монтеро
(63 - 5.Ренато Ибара)
13.Енер Валенсия
1.Уго Лорис
15.Бакари Саня
5.Мамаду Сако
(60 - 4.Рафаел Варан)
21.Лоран Кошчелни
17.Лукас Диние
14.Блес Матуиди
(67 - 9.Оливие Жиру)
11.Антоан Гризман
(79 - 20.Лоик Реми)
22.Морган Шнидерлин  
19.Пол Погба
18.Муса Сисоко
10.Карим Бензема
Жълт картон: Фриксон Ерасо  
Червен картон: Антонио Валенсия  
 
Град: Рио де Ж2_061.jpgанейро

Стадион: "Маракана"

Капацитет
: 73 531 места
2_05.jpgСъдия:
Нумандиез Дуе (Кот д`Ивоар)
Асистенти:
Сонгифоло Йео (Кот д`Ивоар)
и Жан-Клод Бирумасаху (Бурунди)
Четвърти съдия:
Бьорн Куйперс (Холандия)
0.9az1.JPG
0.9az2.JPG


ВИТРИНА НА МАЧА
0 Голове 0
11 Удари 20
7 Точни удари 13
4 Неточни удари 7
1 Корнери 7
1 Засади 1
 17 Нарушения  6
1 Жълти картони 0
1 Червени картони 0
 40% Притежание на топката 60%