Новият старши треньор на "Ботев" (Пловдив) Любослав Пенев демонстрира характер и самочувствие по време на пресконференцията, на която беше официално представен в Коматево. Специалистът категорично заяви, че сам си поставя винаги високи цели. Пенев първо се скара на журналистите заради позвъняване на мобилни телефони в залата, след което започна да отговаря на въпросите.

"Максималист съм, винаги сам си поставям високи цели и се стремя към най-доброто. Сигурен съм, че отборът ще положи много усилия. Доволен съм от видяното до момента през тези две седмици, всички се стараят", каза Пенев.

"Нормално е в първия кръг на Лига Европа да има лесни противници, но в никакъв случай не подценяваме съперниците. Стремим се да стигнем възможно най-далеч. След втория кръг е нормално да дойдат по-класните противници", коментира тегленето на жребия за Лига Европа специалистът.

"Не виждам никакъв проблем да съчетавам двете длъжности - треньор на "Ботев" и селекционер на България. Треньор съм на националите от две години и половина. Нещата там са ми кристално ясни и прозрачни, проблеми нямам. Имам разрешение от Изпълкома на БФС и от президента Борислав Михайлов, тук съм с удоволствие. Аз съм млад треньор и ми липсва ежедневната работа. Имам силите и знам, че мога да се справям и с двете длъжности. Като одъртея, тогава може би ще искам да работя само в един отбор", коментира още Ел Голеадор.

"Искам феновете да ни подкрепят и да бъдат неразделна част - и в хубаво, и в лошо. Сигурен съм, че ще имаме добри моменти", оптимист е Пенев, въпреки неясното бъдеще на "Ботев" (Пловдив).

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка