Софийският градски съд отложи старта на делото срещу футболиста Борислав Балджийски. Причината е, че той е сменил адвоката си ден преди процеса и новият му защитник Менко Менков не е успял да се запознае с материалите по делото.

Съдът сметна, че съществуват процесуални пречки, за да се даде ход на делото, което трябваше да стартира днес. Както е известно, Балджийски е обвиняем по член 124, ал.1 от Наказателния кодекс за убийството на Петър Алексов пред казино в столичния квартал „Красно село”. Трагичният инцидент беше на 6 срещу 7 август миналата година. Заради обвинението в убийство бившият футболист на "Левски" и Славия може да получи между 3 и 12 години затвор.

Днес Балджийски се яви в съда с новия си адвокат Менко Менков и стана ясно, че смяната на защитника му става през последните 24 часа. Именно поради тази причина не можа да се даде ход на делото. Беше посочено това, че заради краткия срок, който е имал Менков да се запознае с делото, той не може да представи необходимата защита на клиента си. Това изказване на адвокат Менков беше подкрепено от прокурората и частният обвинител. Следващото дело срещу Балджийски е насрочено за 26 септември от 9:30 часа. То ще се гледа от 25 състав на Софийски градски съд.