Седем от седем, но загуби. Такъв е активът на България в Световната лига по волейбол. Тази нощ играчите на Камило Плачи бяха победени от САЩ с 1:3 (25:20, 22:25, 16:25, 16:25) в Чикаго. Българският тим бе без Цветан Соколов, който е с контузия. Нa негово място за първи път с националната фланелка като титуляр се появи Венелин Кадънков.

Волейболистите на България спечелиха първия гейм, след като в един момент имаха преднина от 6 точки и успяха да я задържат.

Наставникът на домакините Джон Спароу направи една рокада в състава си за втората част и като титуляр започна Кавика Шоджи. Това даде резултат и в следващите геймове САЩ бе по-добрият отбор на игрището и логично стигна до успех. Вторият гейм бе най-оспорван, но при 22:23 Кадънков сбърка началния удар, а при своето сервиране американците успяха да затворят тази част. В останалото време янките бяха по-дейния тим и стигнаха до крайната победа с два гейма на 16.

Срещата ще се запомни с 19 директни точки от сервис, от които “лъвовете” записаха 8. С цели четири приключи Максуел Холт. 

Тейлър Сандър бе най-резултатен в мача с 20 точки, докато Кадънков се отчете с най-много за България - 15.

САЩ е на първо място в групата със седем победи от седем срещи. България е на последно с обратен актив – 7 загуби от 7 мача.