Гръм удари близо до терена в комплекс "Царско село" по време на Европейското Гран при по стрелба с лък и състезанието беше прекратено, информираха организаторите за БЛИЦ.

Докато във вчерашната следобедна сесия се провеждаха квалификациите в женския рекърв и мъжкия компаунд, над София се разрази страшна буря и гръмотевица удари съвсем близо до състезателите. След инцидента, организаторите спряха надпреварата и класирането беше направено на база моментните резултати.

„Беше страшно. Все едно падна бомба. Токът в комплекса спря“, разказа генералният секретар на Българската федерация по стрелба с лък Калинка Иванова.

Така в дисциплината рекърв (жени) най-напред от българките се класира Добромира Данаилова, която приключи квалификацията на 31-во място с 442 точки и днес ще се изправи в елиминациите срещу Бехниук Дариа от Беларус. Ралица Генчева е 44-та с 397 т., Лилия Еленкова е 45-та с 396 т., а Лидия Рабровианска е 50-та с 359 т.

При мъжете в дисциплината компаунд отлично представяне в квалификациите направи Виктор Петров, който завърши 6-ти с 510 т. Васил Гергинов е 17-ти с 494 т., Йордан Георгиев е 19-ти с 493 т., Добромир Вучков е 25-ти с 486 т., а Марин Василев е 36-ти с 465 т.