Сензацията на Мондиал 2014 е факт! Световният шампион Испания отпадна от турнира. „Червените фурии“ загубиха и втория си мач от Група „В“ на турнира. След поражението с 1:5 от Холандия в петък, сега тимът на Висенте дел Боске отстъпи на Чили с 0:2. Това означава, че чилийците и „лалетата“, които победиха по-рано Австралия с 3:2, продължават на 1/8-финалите.
 
И двете попадения за Чили бяха реализирани през първото полувреме. Южноамериканците откриха резултата в 20-ата минута след атака за учебник. Артуро Видал и Алексис Санчес направиха атака отдясно, при която Санчес намери Варгас пред вратата и тоя прати топката в мрежата на Икер Касияс.
 
Точно преди почивката Чили нанесе втория си удар. Санчес стреля силно от фаул, а Икер Касияс изби. Топката обаче попадна в Чарлс Арангис, който с удар от наказателното поле се разписа във вратата на Испания.
 
През второто полувреме и двата тима имаха възможности за гол, като най-чистото беше пред Серхио Бускетс от Испания. От вратарското поле той не успя да уцели опразнената врата. Чилийският страж Клаудио Браво имаше няколко решителни намеси след далечни удари на Санти Касорла и Андрес Иниеста.
 
Така Испания отпадна от световното първенство и повече няма да защитава титлата си от Мондиал 2010. Преди четири години предишният световен шампион Италия също отпадна след груповата фаза. „Червените фурии“ обаче са първият в историята планетарен първенец, който губи първите си два мача на следващия мондиал.

СХЕМИТЕ НА ИГРА
Испания (4-2-3-1): Испанският селекционер Висенте дел Боске направи промени след загубата от Холандия с 1:5 в първия мач. Той се отказа от услугите на Шави и пусна Педро Родригес, а Хави Мартинес игра вместо Жерар Пике. Сменена беше и схемата на игра. В първия мач Дел Боске използва 4-3-3. Сега Диего Коста игра като единствен нападател, а зад него бяха Педро, Давид Силва и Иниеста.
 
Чили (3-5-2): Чилийският селекционер Хорхе Сампаоли също направи промени в схемата на игра, след като при успеха срещу Австралия използва 4-3-3. Сега той пусна трима в защита, но насити халфовата линия, за да прекрати атаките на Испания още при организирането им. Нападателят Хорхе Валдивия остана резерва, а Франсиско Силва се появи в защита. Атаката беше водена от Санчес и Варгас, а Мена и Исла бяха преместени от отбраната в средата на терена.
 
КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ
Ключовият момент в мача вероятно е падането на втория гол за Чили, който Чарлс Арангис реализира точно преди почивката. Това даде допълнително самочувствие на южноамериканците, които през втората част пресираха съперника и трудно му позволяваха да стигат до наказателното поле на Браво. Затова и испанците бяха принудени на няколко пъти да бият отдалеч.
 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА ПО МИНУТИ - ТУК
ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "В" - ТУК


2_13.jpgИСПАНИЯ - ЧИЛИ 2_16.jpg
0:2

 0:1 Едуардо Варгас (20)
0:2 Чарлс Арангис (43)
СЪСТАВИ
ИСПАНИЯ:  
1.Икер Касияс
4.Хави Мартинес
6.Андрес Иниеста
11.Педро Родригес
(76-20.Санти Касорла)
14.Шаби Алонсо
(46-17.Коке)
15.Серхио Рамос
16.Серхио Бускетс
18.Жорди Алба
19.Диего Коста
(63-9.Фернандо Торес)
21.Давид Силва
22.Сесар Аспиликуета
ЧИЛИ:
1.Клаудио Браво
2.Еухеио Мена
4.Маурисио Исла
5.Франсиско Силва
7.Алексис Санчес
8.Артуро Видал
(88-6.Карлос Кармона)
11.Едуардо Варгас
(85-10.Хорхе Валдивия)
17.Гари Медел
18.Гонсало Хара
20.Чарлс Арангис
(64-16.Фелипе Гутиерес)
21.Марсело Диас
Жълти картони: Шаби Алонсо Жълти картони: Артуро Видал, Еухенио Мена

2_061.jpg
Град:
Рио де Жанейро
Стадион:
Mаракана
Капацитет:
73 531 места
2_09.jpgСъдия:
Марк Гайгер (САЩ)
Асистенти:
Марк Хърд (САЩ) и
Джо Флетчър (Канада)
Четвърти съдия:
Науаф Шукрала (Бахрейн)

Испания - Чили 0:1 (Едуардо Варгас 20)


Испания - Чили 0:2 (Чарлс Арангис 43)


СХЕМАТА НА ИСПАНИЯ
spa1.jpg

СХЕМАТА НА ЧИЛИ
chi1.jpg

ВИТРИНА НА МАЧА
0
Голове
2
15
Удари
7
9
Точни удар
9
6
Неточни удари
3
7
Корнери
1
1
Засади
2
14
Нарушения
15
1
Жълти картони
2
0
Червени картони
0
56%
Притежание на топката
44%