Даниел Рикардо (Ред Бул) спечели Гран при на Канада, 7-и кръг от началото на сезона. Австралийският пилот записа първа победа в кариерата си на пилот във Формула 1. Втори финишира Нико Розберг от "Мерцедес".

Вторият болид на "Мерцедес", каран от Люис Хамилтън, отпадна заради повреда в спирачната система. Както е известно, между двамата съотборници Розберг и Хамилтън тлее конфликт.

Състезанието на пистата "Жил Вилньов" в Монреал беше изключително драматично и премина през много обрати. Със сензационната си победа Рикардо прекъсна доминацията на "Мерцедес" от началото на годината.

Австралиецът триумфира до голяма степен благодарение на техническите проблеми на "сребърните стрели", които костваха отпадането на Хамилтън. Даниел надделя в двубой с лидера в шампионата Розберг едва две обиколки преди края. Германецът трябваше да се примири с втората позиция, а до него на подиума се нареди носителят на титлата Себастиан Фетел.

Рикардо се възползва и атакува на последния шикан, за да стъпи за първи път на най-високото стъпало. Австралиецът изпревари Розберг в предпоследната обиколка, но тя се оказа последна, защото Фелипе Маса не прецени един опит да изпревари Серхио Перес, удари го в първия завой и двамата се спряха в гумите до пистата.

Световният шампион Себастиан Фетел направи деня още по-добър за "Ред Бул" като също се качи на подиума с трето място. Дженсън Бътън финишира четвърти пред Нико Хюлкенберг. Второто място на Розберг увеличи аванса му на върха в генералното класиране пред Хамилтън на 32 точки.

На два пъти на пистата излизаше автомобил за сигурност заради тежки инциденти. Още в първата обиколка съотборниците в "Маруся" Макс Чилтън и Жул Бианки се удариха и отпаднаха, а в предпоследната се стигна до грешката на Маса. За щастие всички пилоти се разминаха без наранявания.

Следващият старт за сезона във Формула 1 е след две седмици - Гран При на Австрия (22 юни).