Световният №1 и осемкратен шампион на Откритото първенство на Франция по тенис Рафаел Надал с лекота срази Анди Мъри с 6:3, 6:2, 6:1 и се класира на деветия си финал на "Ролан Гарос". Противник на Краля на клея в битката за трофея в неделя ще бъде Новак Джокович. Сърбинът по-рано днес елиминира Ернестс Гулбис след 6:3, 6:3, 3:6, 6:3.

28-годишният Надал нямаше проблеми срещу поставения под №7 в схемата Анди Мъри и го елиминира след само 1 час и 40 минути игра. За Рафа това е вторият му най-бърз мач през тази година в Париж. Освен това Надал постигна 15-ата си победа от 20 мача срещу Мъри. В днешната среща олимпийският шампион от Игрите в Лондон 2012 не успя да окаже никаква съпротива на Рафа и очакваният финал между Надал и Джокович стана факт. Испанецът до момента е с 22 победи на сметката си срещу Ноле, докато сърбинът го е побеждавал 19 пъти. Последните им четири сблъсъка бяха спечелени от Джокович.

В седем от 20-те си финала до момента на турнири от Големия Шлем Рафа се е изправял именно срещу Ноле. Един от тях бе през 2012 година - отново на "Ролан Гарос", както ще бъде и сега в неделя. Тогава сърбинът беше на път да постигне кариерен Голям Шлем, но бе спрян от Краля на клея в четири сета. През 2012-а Надал ликува след 6:4, 6:3, 2:6, 7:5. В неделя ще разберем дали отново той ще се радва или Джокович ще продължи впечатляващата си серия срещу него и ще постигне петата си поредна победа над Рафа.