Димитър Димитров - Херо бе представен официално като спортно-технически директор на "Ботев" (Пловдив) на пресконференция днес. Бившият треньор на Черноморец сподели, че офертата на "Левски" е била по-добра от финансова гледна точка, но той е избрал "канарчетата".

“Благодаря за вниманието и отношението към мен. Тази длъжност досега не съм я изпълнявал. За да работи школата, трябва много време, много работа. Предпочитам повече да действам, отколкото да приказвам. Дошъл съм да помагам с израстването на клуба“, започна Херо.

“Казвам го за първи и последен път - не съм дошъл тук заради финансите. Офертата на "Левски" беше далеч по-добра и по-висока. Знам, че ще ме следва това, че съм бил треньор на "Левски" и Локомотив (Пловдив), но се гордея, че там, където съм работил, пак са ме канили, затова, че съм бил лоялен и коректен. Надявам се да успея тук. Аз съм самокритичен и сам бих си тръгнал при несвършена работа", допълни Димитров.

“Закъснели сме със селекцията. Първенствата, в които наблюдаваме играчи, свършиха. Работим, имаме варианти и опции, но това ще се реши от ръководството“, коментира директорът.

Херо засегна и темата с уредените мачове в България и това, че е привикан от УЕФА за разговор по тази тема.

“В България има доста уредени мачове и ще кажа това, което знам. Свързаха се с мен хора от БФС. Доказателства - какви искате? Фактури, касови ордери? Нещата са сериозни. Аз мога да дам сигналите. Полицията да разследва. Във втората седмица освен мачовете на Черноморец и Берое, другите бяха пародия“, категоричен в Димитров.

По думите на Херо излиза, че Славия, Локомотив (София), Пирин (Гоце Делчев), Любимец и Нефтохимик са уреждали доста мачове.