За първи път от 20 години Ню Йорк Рейнджърс ще играе на финал за Купа Стенли. Това стана факт след победата с 1:0 над Монреал Канейдиънс, която донесе на нюйоркчани успеха с 4:2 във финалната серия на Източната Конференция на НХЛ.
 
Само два дни след като пусна четири гола за две третини и преживя една от най-тежките си вечери на вратар в НХЛ, Хенрик Лундквист не допусна попадение и беше в основата на успеха на тима си. Шведът спаси и 18-те удара към вратата си.
 
Лундквист направи невероятно спасяване на удар на Томаш Ванек (ТУК), а в третата част с глава парира изстрел на Брендън Галахър (ТУК). Единственото попадение в мача беше реализирано от Доминик Муур две минути преди края на втората третина.
 
Така Ню Йорк Рейнджърс стана шампион на Източната Конференция за първи път от 1994 г. и получи Купата на принца на Уелс. Нюйоркчани ще спорят за Купа Стенли срещи първенеца в Западната Конференция, който ще бъде определен между Чикаго Блекхоукс и Лос Анджелис Кингс, като „кралете“ водят с 3:2 в серията.