Футболистите на Пирин се разделиха с аматьорския футбол вкъщи с класика, след като победиха Миньор (Перник) с 3:0 в мач от Югозападната "В" група. Това бе последно домакинство за благоевградчани, които от следващия сезон ще играят в "Б" група.

Още от първите минути "орлетата" натиснаха гостите си в тяхната половина, но в началото трудно стигаха до голови положения. В 15 минута Туджаров нахлу от дясно на атаката и стреля по диагонала, но Леонтиев изби в корнер. Гостите отговориха с няколко статични положения, но без затруднения за отбраната на Пирин и стражът им Бахтарлиев, пише Новспорт. В края на полувремето "зелените" увеличиха оборотите и заслужено стигнаха до две попадения. В 44-та минута Бачев бе най-съобразителен в наказателното поле на чуковете и с глава откри резултата при едно центриране от фаул. Две минути по-късно Златинов покачи резултата с много елегантен гол.

През втората част пиринци не изпуснаха нито за момент инициативата и направиха куп пропуски пред вратата на миньорци. Въпреки попадението в края на първото полувреме, днес Златинов нямаше ден, след като изпусна няколко уникални положения. Въпреки това, резултата стана класически в 63-та минута. Влезлият като резерва Тасев стреля премерено и неспасяемо от около 22 метра, матирайки Леонтиев. До края на двубоя отново Златинов се отчете с няколко удара, но до четвърто попадение не се стигна.
В следващия последн кръг, в събота, "орлетата" гостуват в Хаджидимово на местния Места.