България загуби и втория си сблъсък срещу тима на САЩ  с 1:3 (25:19, 22:25, 25:27, 17:25) във Варна. Двубоят бе от група "B" на тазгодишното издание на Световната лига по волейбол. Вчера възпитаниците на Камило Плачи започнаха участието си в турнира с драматична домакинска загуба от американците с 2:3. Днес отново спечелиха първия гейм, но след това изгубиха инициативата и напълно логично записаха ново поражение.

Българските национали поведоха с две точки в началото на първия гейм и тази разлика се запази до първото техническо прекъсване. Играта продължи равностойно, но родните „трикольори” не изпуснаха инициативата и водеха с 16:13 при втората техническа пауза. Впоследствие лека полека българите пречупиха американците и спечелиха тази част с 25:19 след тежък сервис на Николов и топка в аут при атаката на САЩ.

Вторият гейм започна равностойно и борбата се водеше точка за точка до 9:9. След това американците заиграха по-силно и дръпнаха с 16:10 при второто техническо прекъсване, а след това нямаха проблеми да затворят тази част при 25:22 в своя полза и да изравнят резултата в срещата.

Третата част също бе доста равностойна и оспорвана, в самия край американците имаха повече късмет и спечелиха с 27:25, за да поведат в общия резултат.

Американците започнаха страхотно в четвъртата част и набързо поведоха с 5:1, а при първата техническа пауза преднината им бе 5 точки – 8:3. България намали до 8:12 след грешка на американците, които обаче не изпуснаха инициативата и водеха с 16:9 при второто техническо прекъсване. До края на гейма българите не съумяха да наваксат изоставането си и загубиха със 17:25, а с това и втория домакински мач срещу този съперник.

БЪЛГАРИЯ - САЩ 1:3 (25:19, 22:25, 25:27, 17:25)

БЪЛГАРИЯ:
Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Николай Николов - Теодор Салпаров-либеро
Треньор: Камило Плачи

САЩ: Кавика Шоджи, Тейлър Сандър, Матю Андерсън, Уилям Приди, Дейвид Лий, Максуъл Холт - Ерик Шоджи-либеро
Треньор: Джон Спероу.