Страшен екшън се разигра преди минути в залата в Ботевград, предаде репортер на агенция БЛИЦ. Двубоят между Балкан и Черно море бе прекратен след решение на ръководството на Балкан да изведе отбора от игрището заради недоволство от съдийските действия. След като шефовете на клуба от Ботевград взеха категоричното решение част от публиката нахлу на игрището и потърси саморазправа със съдиите.

Двата тима трябваше да играят първи двубой от битката за трето място. Мачът обаче беше спрян след поредица от скандали. Съдиите бяха Борислав Пелтеков, Ивайло Ресиловски и Николай Цинцарски, а комисар - Любо Амиорков. След отсъдено техническо нарушение срещу баскетболист на Балкан от публиката започнаха да хвърчат бутилки и други предмети. В това време треньорът на тима от Ботевград Александър Тодоров извади отбора и го прибра в съблекалнята, явно заради отсъжданията на реферите. Действията на треньора бяха след решение на ръководството.

След това част от феновете нахлуха на паркета и започнаха саморазправа със съдиите. На излизане един от реферите бе уцелен с бутилка в главата. На трибуните бе и президентът на федерацията Георги Глушков, който бе мощно освиркан и чу по свой адрес: "Мафия, мафия".

Напрежението в родния баскетбол взе връх в последните няколко седмици. Най-горещо стана в петте полуфинални сблъсъка между Балкан Ботевград и "Левски", в които "сините" излязоха победители с 3:2 успеха и ще играят финал. Около полуфиналите обаче и двата клуба нагнетиха напрежение с високи цени на билети, безумна организация, грозно отношение помежду си. Едно от нещата, срещу които се обявиха от Балкан Ботевград, бе съдийството в полза на "Левски". Именно по този повод - последните разправии, президентът на федерацията Георги Глушков и шефът на Лигата Иван Ценов дадоха вчера пресконференция и призоваха за феърплей.