ЦСКА може да получи поне 119 000 лева от ФИФА, ако вратарят на „червените“ Райс Мболи участва на Мондиал 2014. 28-годишният страж е в разширения състав на Алжир за световното първенство в Бразилия. Селекционерът Вахид Халилходжич е извикал четирима вратари, като един от тях ще отпадне от окончателния състав.
 
Другите трима в листата на специалиста са Мохамед Земамуш (УСМ Алжер), Азедин Дука (Ел Араш) и Седрик Си Мохамед (Константен). И тримата се състезават в първенството на Алжир.
 
Мболи вече участва с „пустинните лисици“ на световно първенство, като изигра два мача на Мондиал 2010. Тогава той беше играч на Славия.

За участието на футболистите на световното първенство в Бразилия ФИФА плаща компенсация от близо 4200 лева/ден на клуб за всеки негов играч на планетарния шампионат. Сумата ще бъде разпределяна за периода, който започва две седмици преди началото на Мондиал 2014 до деня на последния мач на тима в Бразилия.

Ако Алжир отпадне след груповата фаза (тимът е в Група „Н“ заедно с Белгия, Русия и Южна Корея), „пустинните лисици“ ще са били на Световното 14 дни (последният им мач е на 26 юни). Като се добавят и двете седмици преди Мондиал 2014, ФИФА ще дължи компенсация на ЦСКА за 28 дни, което прави близо 119 000 лева.