"Левски" успя да стигне до пети решителен двубой в полуфиналната серия от баскетболното ни първенство срещу Балкан (Ботевград). "Сините" победиха с 88:84, като срещата премина през изключителни обрати и невероятни серии и за двата тима. Домакините оцеляха след изоставане от 13 точки преди последната четвърт. Решителната пета среща е в понеделник в Ботевград.

Срещата започна кошмарно за гостите от Балкан, които трябваше да се оправят без лидера си Иван Лилов. Той се контузи още в 19-ата секунда на мача и не можа да продължи. "Левски" тръгна с отлична серия от 11:0, но "зелените" от Ботевград, записаха 9 поредни точки и почти изравниха резултата. Баскетболистите на Балкан поведоха малко по-късно, но след сирената за край на първата част "Левски" водеше с 3 точки благодарение на тройка на Брендън Хийт.

"Левски" натрупа преднина от 14 точки след началото на втората четвърт, но силна игра на гостите в последните минути направи резултата на полувремето 51: 44 за "Левски"

Балкан започна отлично след почивката и след 10:0 в първите пет минути тимът излезе напред. Играчите на Тити Папазов съумяха да изравнят, но играчите на Балкан влязоха в серия и след 31:11 само в тази четвърт, натрупаха преднина от 13 точки преди началото на последните 10 минути.

Нищо не предвещаваше, че "Левски" може да сътвори обрат. Гостите запазиха преднината си в началните минути на последната четвърт, но изведнъж "сините" се вдигнаха. Джърмейн Джоунс, Чалмърс, Хийт и компания записаха 15 поредни точки и излязоха напред в резултата. Минута преди края резултатът бе 84:84, а "сините" получиха правото да изпълнят два наказателни удара. Захариев не успя да реализира нито един, но Уилкинсън открадна топката, а Чалмърс успе да отбележи 5.4 секунди преди края за 86:84. Гостите не успяха да вкарат в следващата си атака, а миг преди да се чуе сирената Чалмърс застана на линията за фаул и реализира в двата си опита - 88:84 и 2-2 в серията.

Лайънъл Чалмърс бе най-резултатен за "Левски" с 28 точки, като добави и 8 борби и 6 асистенции. Брандън Хийт отбеляза 17 точки, а с 15 се отличи Николай Върбанов.

За гостите по 19 точки отбелязаха Станимир Маринов и Ноа Далман, а с 13 и 8 борби е Павел Маринов.