Ню Йорк Рейнджърс се класира на финала на Източната Конференция на НХЛ, след като победи Питсбърг Пингуинс с 2:1 като гост в седми мач от серията между двата отбора.
 
Брайън Бойл и Брад Ричардс вкараха за нюйоркчани, а вратарят Хенрик Лундквист направи 35 спасявания. Така за първи път в 88-годишната си история Рейнджърс спечели плейофна серия, в която изостава с 1:3.
 
Юси Йокинен вкара гола за Питсбърг, негов седми в плейофите. Вратарят на „пингвините“ Марк-Андре Фльори спаси 18 удара. За трети път в последните четири години Пингуинс отпада след домакинска загуба в седмия мач.
 
Ню Йорк Рейнджърс ще играе финал на Източната Конференция за втори път в рамките на последните три години, а това се дължи много сериозно на работата на вратаря Лундквист, който спаси 102 от общо 105 удара към вратата си в последните три мача срещу Питсбърг.
 
На финала на конференцията Рейнджърс ще се изправи срещу победителя от серията между Бостън Бруинс и Монреал Канейдиънс, на които предстои седми мач в Бостън тази нощ.