Амбициозният тим на Балкан срази "Левски" с 89:77 в първия мач от полуфиналната серия в Националната баскетболна лига. Специално за двубоя със "сините" голяма част от играчите на домакините лъснаха с червени коси, заигравайки се с противника. Както е известно, повечето състезатели на Балкан са отявлени фенове на футболния ЦСКА и често заяждат единствения левскар Станимир Маринов. Тон на новите червени коси дадоха Мартин Маринов и Иван Лилов, които отново играха на висота и бяха със заслуга за победата.

Избраниците на Александър Тодоров бяха по-силни в последните минути на срещата и тогава натрупаха преднина, спечелвайки последната четвърт с 13 точки разлика.

Иван Лилов реализира 19 точки за победителите, а Ноа Далман добави дежурния си дабъл-дабъл - този път от 18 точки и 11 борби. Павел Маринов пък добави 14 точки, 8 борби и 6 асистенции. За "Левски" обичайният заподозрян Брандън Хийт се отчете с 24 точки и 9 асистенции, които обаче не бяха достатъчни на Константин Папазов и момчетата му и гостите бяха звучно шамаросани при страхотната атмосфера в лъскавата зала "Арена Ботевград", в която присъстваха около 2000 зрители.

Вторият мач отново е в Ботевград и ще се играе на 11 май (неделя) от 17:30 часа.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ