Проливен дъжд и наводнен терен провалиха дербито в Северозападната “В” група между лидера Локомотив 2012 (Мездра) и втория Етър (Велико Търново), информира официалният сайт на мездренчани. 50 минути преди първия съдийски сигнал над Мездра се изля порой, а изсипалото се голямо количество вода се оказа непосилно за дренажната система на стадион “Локомотив”.

Главният съдия Георги Димитров и помощниците му Иво Боев и Младен Маринов изведоха двата отбора, но тежките условия за игра се оказаха непреодолимо препятствие пред желанието на футболистите да се проведе срещата. На две места на терена локвите покриха тъчлинията и нямаше как водата да бъде отводнена за толкова кратък период от време. След консултация с дежурния делегат Боян Гергов и двамата треньори Иван Редовски и Сашо Ангелов, в 18.16 ч. реферът прибра отборите в съблекалните.

Спортно-техническата комисия при ЗС на БФС във Велико Търново ще определи нова дата за срещата. Най-вероятно тя ще е 14 май.

Преди началото на срещата бяха събрани средства за Ирена Дойнова, която спешно се нуждае от средства, за да се направи ортопедична операция за удължаване на левия й крак. В благородната инициатива се включиха и феновете на Етър. На срещата пък присъстваха кметът на Община Мездра Иван Аспарухов, както и почти целия отбор на Ботев (Враца) начело с треньора Бойко Величков.

Северозападна "В" група - сезон 2013/2014