Лукойл Академик се класира за полуфиналите в баскетболното ни първенство, след като победи по категоричен начин Черноморец в Бургас със 119:79. Така с общо резултат 2-0 в серията „студентите“ продължават напред. В следващата фаза те ще се изправят срещу Черно море Порт Варна.

"Студентите" наложиха своята воля още в началото на мача и след първите 10 минути имаха солидна преднина от 11 точки. Втората част бе по-равностойна, а Черноморец не позволяваше на съперника да увеличи преднината си драстично, като бургазлии дори свалиха изоставането си до 49:40 три минути преди почивката. Лукойл завърши полувремето силно и двата тима се оттеглиха при резултат 60:44.

До края на срещата обаче възпитаниците на Сашо Везенков бяха пълни господари на игрището и завършиха срещата със 119 точки.

Седем играчи на гостите завършиха с двуцифрен точков актив, водени от Юре Лалич с 25 точки и Александър Янев с 24, докато Аландо Тъкър се оттегли с 16.

Любен Пасков вкара 17 за Черноморец, Тодор Тодоров се отчете с 15, а Тодор Захариев и Константин Коев вкараха по 13 точки всеки.