Шампионът Чикаго Блекхоукс и Анахайм Дъкс се класираха за втория етап на плейофите на НХЛ. Ню Йорк Рейнджърс поведе в серията срещу Филаделфия Флайърс, където е на една победа от следващия етап.
 
Чикаго победи Сейнт Луис Блус с 5:1 в шестия мач от серията. Така шампионите завършиха пълния си обрат срещу „блусарите“, след като загубиха първите два мача. В следващия кръг на плейофите Блекхоукс ще играят с победителя от двойката Минесота Уайлд – Колорадо Авъланч.
 
Анахайм Дъкс победи Далас Старс с 5:4 след продължения и спечели серията с 4:2. Нападателят Ник Бонино и дясното крило Деванте Смит -Пели вкараха по два гола за успеха. Тревър Дейли се разписа по два пъти и направи една асистенция за Далас. В следващия кръг на плейофите „патоците“ ще играят с победителя от двойката Лос Анджелис Кингс – Сан Хосе Шаркс.
 
Ню Йорк Рейнджърс се доближи на победа от следващата фаза на плейофите, след като се наложи с 4:2 над Филаделфия Флайърс и повече с 3:2 в серията. Доминик Муур, Брад Ричардс, Марк Стаал и Брайън Бойл се разписаха за успеха. Венсан Кавалие и Клод Жиру бяха точни за Флайърс. Шестия мач в серията е във вторник във Филаделфия.