„Левски“ спечели Балканската лига за втори път баскетболната Балканска лига и за първи път от 2010 г. „Сините“ взеха реванш от Галил Гилбоа за загубените финали в предишните две години и в Прищина се наложиха над израелския тим със 75:69.
 
Първата част беше равностойна и завърши 19:19, но в началото на втората „Левски“ стартира по-добре със серия 6:0. Галил Гилбоа успя да изравни, а след това двата тима си размениха вкарани кошове. След това израелският тим не успя да запише точки в продължение на 3:40 минути и това позволи на „сините“ да направят серия от 8:0, точно това донесе и преднината на българския тим от 8 точки на почивката.
 
„Левски“ контролираше играта в началото на третата четвърт, но през втората половина на тази част Галил Гилбоа направи серия от 6:0 и намали изоставането си в резултата на две точки. Последва размяна на тройки, а в края на третата част „Левски“ водеше с две точки пред съперника.
Три минути след началото на последната част израелският тим изравни резултата и дори след тройка на Тони Янгър поведе с 61:60. Брандън Хийт също отговори с кош от арката, но Симс отново изравни. След това играчите на Тити Папазов вкараха седем поредни точки от линията за изпълнение на фаул – четири от Уилкинсън и три от Върбанов.
 
Чалмърс взе важна борба в нападение, а след това вкара и кош, за да даде на „сините“ аванс от 5 точки 34,2 секунди преди края. Янгър вкара два фаула за Галил Гилбоа, но Джумейн Джоунс отговори със същото. След това последва чадър при атака на израелския тим, а Хийт вкара един фаул, за да донесе победата на „Левски“.
 
Лайнъл Чалмърс стана най-резултатен за победителите. Той завърши с дабъл дабъл – 17 точки и 11 борби. Джумейн Джоунс добави 14 точки, 9 борби и 5 асистенции. Брандън Хийн се отличи с 11 точки. Рик Джаксън завърши със 17 точки и 8 борби за Галил Гилбоа, а Джералд Робинсън наниза 11 точки.