Ръководството на Ботев (Пд), както и Клуба на привържениците, ще изпратят писмо до БФС и ПФЛ, в което ще искат финалът за Купата на България с Лудогорец да бъде изместен от 15 май на 17 май. Доводите са, че в събота ще се съберат повече хора, отколкото през седмицата.

Още след тегленето на жребия за полуфиналите от 4-те фенклуба на „Ботев” (Пд), Локо (Пд), Лудогорец и Локомотив (Сф) са се срещнали с ръководителя на Лигата Стефан Капралов и са обсъдили тази възможност. Петте страни са дали съгласието си това да се случи. Според „Меридиан Мач" обаче ръководството на Лудогорец не е много съгласно на подобен вариант.

За да бъде изпълнено искането на "Ботев", трябва да настъпят някои промени в последния кръг на "А" група. По програма той е насрочен за 18 май, а мачовете са от един и същи начален час. Ако първенството е решено преди последния кръг, може да бъде прието предложението на "Ботев". Тогава "Ботев" Пловдив почива, а Лудогорец приема Черно море. За да може финалът за Купата да бъде преместен от 15-ти на 17 май, Лудогорец и варненци трябва да играят на 13 или 14 май, т.е. преди финала. Заседание на ПФЛ ще има на 28 април.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА

КУПА НА БЪЛГАРИЯ