Бенфика взе минимален аванс на Ювентус на полуфиналите на Лига Европа. „Орлите“ спечелиха с 2:1 първата среща. Реваншът на „Ювентус Стейдиъм“ в Торино е след седмица. Португалският тим обаче ще бъде без халфа Андре Гомеш, който ще пропусне двубоя заради натрупани картони.
 
Домакините взеха ранен аванс, след като Езекил Гарай откри резултата в третата минута. Аржентинецът се разписа с глава, след като засече центриране на Миралем Сюлеймани от корнер и прати топката в долния ляв ъгъл на Буфон.
 
В средата на първата част Ювентус взе контрол върху играта, но не успя да създаде истински голови положения пред Артур. Още в началото на второто полувреме на вратаря на Бенфика му се наложи да спасява опасен удар на Пол Погба с глава, а малко след това парира и опит на Мирко Вучинич да прати топката в мрежата.
 
Около 20 минути преди края и Макси Перейра помогна на Артур, след като попречи на топката да влезе във вратата след удар на Клаудио Маркизио. В 73-ата минута Карлос Тевес изравни. Така аржентинецът прекъсна головата си суша в Европа, която продължи повече от 5 години. Той не се беше разписвал в евротурнирите от 7 април 2009 г. (2:2 между Манчестър Юнайтед и Порто в Шампионската лига).
 
Тевес получи пас от Квадво Асамоа на границата на наказателното поле, влезе навътре в пеналта и със залъгващо движение премина Луизао и след това прати топката между краката на Артур. Малко след това вратарят на Бенфика спаси удар на Карлос Тевес.
 
Шест минути преди края резервата Лима донесе победата на домакините. Бразилецът прати топката във вратата на Буфон с мощен удар от границата на наказателното поле. 
 
Бенфика – Ювентус 2:1
1:0 Езекил Гарай (3), 1:1 Карлос Тевес (73), 2:1 Лима (84)
 
______________.jpgБенфика: Артур, Луизао, Макси Перейра, Гилерме Сикуейра, Езекил Гарай, Миралем Сюлеймани (60-Андре Алмейда), Андре Гомеш (82-Иван Кавалейро), Енцо Перес, Оскар Кардосо (62-Лима), Родриго, Лазар Маркович
 

1juv.jpgЮвентус: Джанлуиджи Буфон, Джорджо Киелини, Мартин Касерес, Леонардо Бонучи, Щефан Лихтщайнер, Пол Погба, Клаудио Маркизио, Андреа Пирло, Квадво Асамоа, Мирко Вучинич (65-Себастиан Джовинко), Карлос Тевес (82-Пабло Освалдо)
 

Лисабон
, „Ещадио да Луш“
Съдия: Джюнейт Чакър (Турция)
Жълти картони: Андре Гомеш, Артур, Андре Алмейда (Бенфика); Пол Погба (Ювентус)

1_061.jpg