Футболна България ще има уникалната възможност да се наслади отново на лудото американско лято. През юни и юли се навършват точно 20 години от триумфа на националите, спечелили бронзови медали на Мондиала в САЩ.
 
Източници на БЛИЦ разкриха, че БНТ 2 ще излъчи на пълен запис и с автентичните коментари всичките мачове на четвъртите в света по американските двубои с изключение на срещата с Швеция, загубена с 0:4. Вероятно няма да бъде показана и първата ни среща, в която Нигерия ни отвя с 3:0.
 
Почти сигурно двубоите ще ги видим отново в същите дни, в които България направи най-доброто си представяне на световни първенства. Припомняме, че на 26 юни ударихме Гърция с 4:0, на 30 юни не подминахме и Аржентина – 2:0 в груповата фаза. На осминафиналите на 5 юли финтирахме Мексико с дузпи. На 10 юли попарихме тогавашния настоящ световен шампион Германия с 2:1, а на 13 юли отстъпихме на полуфинала на Италия – 1:2.
 
БЛИЦ научи още, че БФС готви пищен коктейл по случай юбилейната година от най-големия ни подвиг. На него ще присъстват не само участниците на Мондиала в Щатите, но и ветерани, защитавали родината на други световни първенства. Датата ще бъде определена допълнително.