“Реал (Мадрид) взе доста добра преднина преди реванша в Мюнхен”, коментира пред БЛИЦ Емил Костадинов, който през 1996 година спечели Купата на УЕФА с Байерн, след като вкара гол в един от двата финала с Бордо.
 
 
“Аз не бях за никого. Още от юноша симпатизирам много на Реал (Мадрид). Това, както се казва, е моят чуждестранен отбор. Но няма как да бъда против Байерн, защото съм играл при баварците. А и, честно казано, след Реал подкрепям именно германския колос, защото Байерн си е Байерн!
 
Снощи Байерн заложи на познатия стил – с много разигравания, с много голям процент владеене на топката, който на моменти достигна 76 на 24. Но такава бе тактиката на Анчелоти – по-прибрано, по-дефанзивно и да се разчита на контраатаки. Даже приятно се изненадах, когато видях, че Иско, който по принцип е офанзивен футболист, имаше по-защитни функции.
 
Схемата на Реал даде резултат, макар че авансът можеше и да е по-голям, ако не беше големият пропуск на Кристиано Роналдо през първото полувреме.

Сигурен съм, че Байерн ще излезе по съвсем друг начин на реванша. Но преднината на Реал никак не е малка, тъй като не получи гол. Тимът ще замине за Мюнхен с един чист гол преднина.

Нека обаче не подценяваме Байерн. Наистина се забелязва спад в играта на немците. Причината е ясна – поотпуснаха се, след като рано-рано спечелиха титлата с огромна преднина. Сега Гуардиола ще има за задача да мотивира футболистите и аз съм напълно убеден, че ни чака много интересен реванш. Не мога да прогнозирам кой ще продължи напред”, каза още Емил Костадинов.