Старши треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола в типичен стил коментира поражението от Реал (Мадрид) с 0:1 в първия полуфинален мач от Шампионската лига.

Колегата му Карло Анчелоти беше открил правилното решение как да спре стила “тики-така” на гостите. Както е известно, любимата на Гуардиола тактика означава множество къси пасове, голямо движение по терена, използването на много коридори, като основната цел е максимално запазване на владеенето на топката. Подобен подход буквално смазваше психиката на съперниците в Бундеслигата, но на “Бернабеу” “червената машина” започна мощно да скърца. Според испанеца обаче тимът му е контролирал двубоя.

Вярно е, че през първата част владението ѝ достигна близо 80%. Точно тогава обаче "белите" вкараха и гола си на контраатака.

"Видяхте, че ние контролирахме събитията в този мач. Реал обаче ни чакаше на контраатака, а всички знаем, че този отбор има прекрасните изпълнители за това. Те се възползваха по най-добрия начин. Ние направихме всичко, което беше по силите ни. Но това е резултатът, няма как да печелим всеки мач, прояви реализъм Пеп. - Все пак играхме срещу един от най-силните и може би най-скъпия отбор в света."

Любопитно е, че това беше първата загуба на Гуардиола в треньорската му кариера на "Сантяго Бернабеу". Именно Пеп записа едни от най-гръмките победи за Барселона срещу Реал (Мадрид) в Ел Класико. 6:2 насред "Бернабеу" и 5:0 не е малко! Добавяме успешно елиминиране на полуфинал в Шампионската лига през сезон 2010/11 и спечелена Суперкупа на Испания в два мача. Гуардиола има общо 16 мача срещу Реал (Мадрид), от които печели 9 и допуска само 3 загуби.

Роденият на 18 януари 1971 година в Сантпедор треньор записва две поражения от Реал (Мадрид) на финал за Купата на Краля през 2011 година на "Местая" във Валенсия и на "Камп Ноу" в Примера дивисион. На "Бернабеу" настоящият треньор на Байерн (Мюнхен) беше с баланс от пет победи и две равенства! В началото на кариерата си в Барселона Гуардиола бе неудържим - записа пет поредни победи срещу Реал при впечатляваща голова разлика от 16:2. Едва от шестия опит бе частично спрян - равенство 1:1.