Трендафил Терзийски отпразнува 70-годишен юбилей. Един от най-големите български кондиционни треньори за всички времена събра част от най-добрите си приятели и голямото си и сплотено семейство в уютно заведение в полите на Витоша. На отбрани мезета и квалитетни питиета компанията отбеляза подобаващо празника. Специално за ЧРД на бате Трендо от любимата му Португалия долетяха негови бивши колеги от престоя му във Фарензе и Спортинг (Лисабон). Сред най-личните гости беше и Красимир Балъков. Достойно беше представена и славистката общност начело с легендата Чавдар Цветков.

“Най-голямата ми награда е, че съм обграден от любимите ми хора и от много приятели. Щастлив съм, че доживях и 100-годишнината на моята Славия. По принцип не обичам да празнувам рождените си дни, защото си въобразявам, че мога да остана вечно млад. Сега обаче реших да направя изключение”, коментира пред БЛИЦ рожденикът.

Трендафил Терзийски е роден на 23 април 1944 г. Той е един от най-големите ни лекоатлети, многократен републикански и балкански шампион, национален рекордьор. Титулярната му дисциплина е 200 метра. Кариерата му като кондиционен треньор във футбола започва в “Миньор” (Пк) през 1972 г. От 1974 до 1984 г. работи в “Славия”. После следва престой в португалските “Фарензе” и “Спортинг” до 1995 г., когато отива в “Локомотив” (Сф). Следващите спирки в кариерата му са “Левски”, пак “Локомотив” (Сф), националният отбор, “Локомотив” (Пд), иранският “Саба Батери”, швейцарският “Грасхопърс” и баскетболният национален тим, “Черноморец” (Бс) и баскетболният “Левски”. От 7 януари 2013 година е на работа в добрата стара “Славия”.

Екипът на БЛИЦ се присъединява към пожеланията и честитките.

Честит юбилей, бате Трендо! Да си жив и здрав поне още 30 години!