Благодетелят на Локомотив (Пловдив) Константин Динев отправи тежко обвинение към доскорошния шеф в клуба Атанас Узунов. Босът на "смърфовете" заяви, че от свои източници е разбрал, че Узунов е финансирал бомбите, довели до прекратяването на пловдивското дерби в събота. Динев се появи тази вечер на "Лаута", за да гледа на живо 1/2-финалът-реванш за Купата на България между отбора му и Лудогорец. Мачът се играе пред празни трибуни, тъй като вчера Локо (Пд) отнесе 3 срещи наказание след ексцесиите в събота.

"Да, потвърждавам, че Атанас Узунов беше уволнен заради политически акции. Наистина е имал контакти с фенове за тези цели. Аз не искам да се забърквам в политически интриги. От мои източници разбрах, че тези бомби и другите неща, които някои от феновете на Локомотив мятаха по време на дербито са финансирани точно от Узунов. Той е дал парите, не знам откъде ги е взел", разкри Динев пред камерата на НЮЗ7.

Босът на Локо (Пд) призова за изгонването на хулиганите от стадионите - "Моето обяснение е, че с това си действие в събота опитаха, и успяха да докарат отбора до дестабилизация преди днешния важен мач. Това беше предварително начертана цел. Подготвяли са го доста време. На някои хора им е изгодно Локомотив да не е силен, за да са силни те. Това е една малка група фенове. В цялата страна, по всички отбори има подобни групички. Апелът е да изгоним тези бандити и хулигани, за да могат да се върнат нормалните хора по стадионите."

"Днес просто дойдох на мача, защото исках да видят, че не се крия. Исках да подкрепя отбора след всичките тези неща, които се случиха. Да дам увереност на момчетата, защото това е важен мач и мисля, че имаме шанс да се класираме на финала. Можем да се преборим с Лудогорец", оптимист е Динев.

"Няма проблеми с парите в отбора. Постоянно разговарям с играчите. Има забавяне на една заплата от 15 дни, но в крайна сметка може да стане по-голямо това забавяне, защото не знам дали ще остана в Локомотив и дали изобщо има смисъл да продължавам. Очаквам истинските фенове да се върнат на стадиона. Знам, че половин Пловдив обича Локомотив. Разбира се, че мога да си тръгна през лятото, ако не намеря подкрепа. Няма смисъл от всичко това. Корупцията не трябва да се търси в Локомотив (Пловдив). Имам желание и намерение да разговарям с всички добронамерени и чисти хора, а не с тези 20-30 човека, които искат да живеят на гърба на Локомотив. Те развалят всичко тук", добави Коко Динев.