Ръководството на ЦСКА е уволнило един от футболистите на тима. Това се е случило миналия петък, съобщиха източници на БЛИЦ.
 
Става въпрос за вратаря Томаш Черни. Чешкият страж се е сбогувал още същия ден с вече бившите си съотборници, събрал си е багажа и на другата сутрин е потеглил със самолет за родината си.
 
Както е известно, Черни влезе в конфликт с ЦСКА заради множество неполучени заплати още от времето на “Титан”. В крайна сметка новото ръководство изплати на чеха част от парите, но той държеше да си получи всичко до стотинка. Черни бе изваден от състава на ЦСКА, но поддържаше форма и тренираше, тъй като договорът му бе в сила до 30 юни тази година.
 
Сега обаче Черни е имал нови разправии с “червените”, което е принудило управата да му посочи вратата. Според непотвърдена информация вратарят е уволнен дисциплинарно.
 
От управата на ЦСКА признаха пред БЛИЦ за раздялата с Черни, но отказаха повече подробности по темата.
 
Бразилецът Марсиньо, чийто договор с клуба също като този на чешкия вратар изтича след края на сезона, продължава да тренира с “армейците”. Много е вероятно обаче Марсиньо да си тръгне по взаимно съгласие преждевременно – на 1 май, за което вече писахме.