Организаторите на празненствата по случай 100 години "Левски" дадоха пресконференция днес на стадион "Георги Аспарухов". Един от лидерите и говорител на днешния брифинг беше баскетболният треньор Константин Папазов. Той разкри и част от детайлите на 23 май, когато ще бъде отпразнуван вековният юбилей на "Левски" на Националния стадион "Васил Левски".

Билетите за сектор "А" ще струват 19 лева, а за сектор "В" - 14, за да се получи цифрата 1914, годината на създаване на "Левски". За сектор "Г" билетите ще струват 7,20 лева. "Връщаме историята, онази победа със 7:2 е донесла много емоции на хората. Искахме да вкараме символиката. Ние си носим кръста, както другите фенове пеят "Няма купа, няма титла..."Това е историята. Историята не може да заличи един от великите мачове на "Левски". Не търсим никаква провокация, искаме нашите фенове с тези символични цифри да бъдат още по-ангажирани за тази кауза. Не е в никакъв случай агресия, повече майтап", заяви Тити Папазов.

Тъй като клубът навършва 100 години билетите за сектор "Б" ще струват 10 лева. На всеки билет ще бъде изписано името и ЕГН-то на привърженика, за да може да бъде запазен за спомен. Освен символичната цена 7,20 лева за сектор "Г", "сините" ще напомнят за още един паметен мач - победата със 7:1. Ще има мач между отбора на "Левски", победил ЦСКА с този резултат, и фенове.

Цените за юбилея на "Левски":
Сектор "А" - 19 лева
Сектор "В" - 14 лева
Сектор "Б" - 10 лева
Сектор "Г" - 7,20 лева.
Ложи - 245 лева.

И тъй като не можем да избягаме от датата 24 май - 24.05. За феновете, които имат възможност, ложите ще струват 245 лева.

На въпрос, "Смятате ли, че Лацио ще активира интерес в този момент във феновете на "Левски", Папазов отговори: "Ние празнуваме 100 години "Левски", може да играем и с чавдарчетата на Етрополе. Смятам, че хората трябва да дойдат за "Левски", не за съперника. Ще бъде жалко, ако дойдат като на мача Лудогорец - Валенсия, за да гледат Валенсия. Ние сме други, различни. Имаше много варианти за противник, но това е нашият рожден ден. 42 хиляди души ще имат уникалният шанс да бъдат там, на живо. И да бъдат част от този празник. За първи път на билетите ще има име и ЕГН. За да може тези билети да не бъдат хвърлени на улицата. Билетът, с който знам, че съм бил част от този велик вековен празник", разясни Папазов.

"Сигурно увяхваща Барселона щеше да събере повече хора, но щяха да дойдат заради Меси. Ние искаме да дойдат за новата синя фланелка. Ще има съпътстващо събитие, което може би още повече ще радва хората. Ще бъде мач между фенове и онзи славен отбор, който победи ЦСКА със 7:1. Каквото и да говорим, колкото и да ни се смеят, че сме инкасирали 17 гола в Шампионска лига, до ден днешен оставаме единственият български отбор, играл в групите. Аз съм бил част и искам да изряза благодарност към Наско Сираков и Мъри Стоилов, които тогава ме бяха допуснали близо до отбора. Тогава всички подскачаха и целуваха Батков по мустаците. 2006 година беше направил банкет. Много от тези, които сега го плюят, тогава го целуваха и си разменяха мелодията на Шампионската лига. Да, сега викат, тоя палачьо, ревльо, клоун. Такъв съм, но имам сърце за половината български народ. Може би и тържеството ни няма да е гениално. Няма сценарий, раждат се идеи на всеки пет минути, всеки ден. Може би до 23 май 10 пъти ще сменим сценария. Милена се е видяал в чудо с новите ми идеи. Може да са грешни, може да не съм Хачо Бояджиев, но това е нашият празник. Имаше хора, които опитаха да провалят мача с Лацио заради една загуба. Глушков обаче им е казал: "Съгласявайте се, че тоя ще ви намери и на Южния полюс. Ако искате да сте рахат, идвайте."