Един от основните организатори на честването на 100-годишнината на Левски Константин Папазов дава пресконференция днес на стадион "Георги Аспарухов".

"Аз вярвам в съдбата и цифрите. Тези, които ме познават, знаят, че моето любимо число е 23, телефонният ми номер е 23, събитието за Левски също е на 23. Този номер е носен от светилото Майкъл Джордан", започна Тити Папазов.

"Иска ми се следващият един месец да бъде свързан само с позитивизъм. Ние вечно искаме да бъдем първи, да бъдем №1, но за наше огромно съжаление има победители и победени. Не по-малки клубове като Арсенал и Ливърпул трябваше да бъдат закрити, ако беше следвана тази максима да бъдат само първи. Цяла Европа и ФИФА призна, че сме велик отбор. Да, Левски може да остане извън евротурнирите, но има нещо, което другите го нямат - вековен юбилей. Голям респект към "Ботев" и Славия, но Левски си е Левски. Днес ще направим нещо, което България не е видяла и ще помни в следващите 100 години. Нашите внуци ще дадат след сто години пресконференция, на която ще говорят за нас. Безкрайно много разчитаме на вас. Без вас и без магията на феновете, без интернет и всичко, което ни предлагат новите технологии, би било невъзможно да отпразнуваме юбилея. Васил Левски не е имал интернет и вестници зад гърба си, но е имал вяра. Щом той е успял и ние имаме уникалния шанс преди сто години да изберат неговото име за патрон на нашия клуб, значи ние сме задължени. Има две личности в историята на Левски, които никога няма да бъдат отречени. Заради тях двамата трябва да извадим сърцата си не на терена, защото това трябва да го направят футболистите. На нас милионите фенове никой не ни пречи да работим за каузата. Тези двамата са Васил Левски и Георги Аспарухов. В името на тези две велики личности за българския народ трябва да бъдем обединени от тук до 23 май", заяви още баскетболният треньор.

"Няма по-голяма любов в тази държава, това нещо е несъвместимо и неизмеримо с дадени успехи. Какво като ЦСКА ни победи преди няколко дни и го направи за четвърти пореден път?! Затова мен ми се иска да оставим зад гърба си всичко и от тези две велики личности, които ще ни наблюдават горе от небето, да получим отличен! Нека забравим, че собственикът е правил грешки, защото е правел и добрини. Да забравим, че Иво Тонев е съборил стадиона и е заложил името си, но го е направил, за да направи това място по-добро. Убеден съм в едно, ще ме боли, ако има едно свободно местенце на стадион "Васил Левски" на нашия празник. В тази годишнина всички очаквахме купи, титли, медали, което е преходно. Много лесно сините фенове критикуваме, виновен е вратарят, виновен е собственикът, виновен е всеки друг, но сега е нашият мач, в който никой няма да ни спре. Срещу нас няма да има други 11, съдиите, които тази година са срещу Левски, срещу нас ще бъдат нашето его и песимизъм", каза още Папазов.

"Убеден съм, че ако бъдем искрени и истински и заровим егото си, всеки син фен към 12:25 часа вечерта на 23 май ще плаче от радост. Няма да има по-велики кадри, като изключим тези от лятото на 1994 година. 1985 година се опитаха да заличат най-великото име в българската история само и само да го няма "Левски". Тогава "Левски" успя да пребори решение на ЦК на БКП, защото Левски е велик"

"Моят мач започна на 4 март, феновете от националния клуб на привържениците ги болеше, защото клубът боледуваше. На тази дата всички сини фенове се обединиха около една голяма личност за "Левски" - Гонзо. Човек, който имаше периоди, в които нямаше успехи начело на тима. Но завинаги спечели сърцата на феновете, за да бъде над всички и без да проявява дребност. Тези, които нямат любовта на Георги Иванов-Гонзо, да знаят, че някъде са сбъркали. В тази годишнина трябва да простим на всеки.  Георги Иванов ще бъде истинското начало на новия "Левски", който на 24 май ще започне вторите си сто години. Ние ще бъдем при Гунди и Васил Левски, които със сигурност са в Рая", отсече в емоционалния си стил Папазов.