Фенове на ЦСКА са нападнали ученици, заради това, че са от Разград. Това е станало в неделя вечерта във Видин, където тийнейджърите са били на екскурзия, пише „Гонг“. Шестима от извършителите са задържани, децата не са пострадали, само едно от момчетата имало цицина на челото, прегледано е в болница във Видин и освободено.
 
Според полицейския бюлетин на ОДМВР-Видин, инцидентът е станал в 18:30 часа на 20 април. Автобус с разградска регистрация бил паркирал до музея във Видин. До него спрели две коли, от които излезли неизвестни лица, нахлули в рейса започнали да нанасят побой на част от учениците. Повечето деца, както и учителките им, били отвън на паркинга и подали сигнал на тел. 112.
 
Един от нападателите е имал палка, но поради малкото пространство в автобуса, не я е използвал, разказва Мануел Василев - директор на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“. Неговите ученици му обяснили, че нападателите са били пияни, нахлули са в рейса с ругатни срещу Лудогорец.
 
Говорителят на полицията във Видин Лора Стефанова съобщи, че още във вечерта на инцидента са задържани за по 24 часа четирима мъже: видинчаните Н.А. (26г.), Д.Д. (26г.)/ и Ц.Ц. (25г.), както и М.С. (26г.) от София. Днес обвинение за хулиганство е повдигнато на още двама на същата възраст, никой от тях не е криминално проявен досега.
 
Според една от версиите на децата в основата на инцидента е непълнолетен видинчанин, който тренира в школата на Лудогорец и познава част от нападнатите ученици, той пръв ги заговорил с въпроса познават ли фен фракцията на ЦСКА във Видин.