Атлетико (Мадрид) и Челси завършиха 0:0 в първи полуфинален мач от Шампионската лига. По този начин интригата за реванша на “Стамфорд Бридж” след седмица остана жива. В него участие няма да вземе капитанът на испанския тим Габи, както и Франк Лампард и Оби Микел. Тримата получиха жълти картони и ще бъдат наказани.

В официалната ложа беше принц Фелипе, който е фен на “дюшекчиите”, както и други аристократи и звезди от шоубизнеса, но те останаха разочаровани от видяното. Скуката властваше през по-голямата част от сблъсъка. Мачът започна с предпазливи действия и от двата отбора. След четвърт час игра стражът на Челси Петер Чех се контузи и трябваше да бъде принудително заменен. На негово място влезе ветеранът Марк Шварцер.

Чешката легенда падна лошо на рамото си след един корнер, а Раул Гарсия от домакините му “подложи” и утежни положението допълнително. Травмата на Петър Чех е в лакътя на дясната ръка.

Домакините упражниха натиск, имаха известно териториално превъзходство, но не успяха да създадат нито едно реално голово положение преди почивката. Гостите пък бяха се прибрали в своята половина и разчитаха на редки контраатаки.

През второто полувреме скуката отново властваше на препълнения “Висенте Калдерон”. В 59-ата минута Фернандо Торес направи страхотен рейд през почти цялата защита на бившия си отбор. Хлапето обаче стреля леко в ръцете на Тибо Куртоа. В 73-ата минута контузия получи и Джон Тери. Домакините опитаха да се възползват от напускането на стълба в отбраната на Челси. Шварцер обаче отрази един коварен шут на Габи от пряк свободен удар. С няколко безполезни центрирания се изчерпаха всички опити на Атлетико да преодолее защитния вал на гостите.

Атлетико (Мадрид) преследва първи финал в турнира от 40 години насам. Тимът загуби от Байерн Мюнхен с 0:4 през сезон 1973/74. Жозе Моуриньо е спечелил само 2 от 7 полуфинала, в които е водил отбори. Ако отстрани Атлетико Мадрид, Челси ще играе на трети финал в Шампионската лига за последните 7 години. Предишните два бяха под ръководството на Авраам Грант и Роберто ди Матео.
Моуриньо е на полуфинал за пети пореден път, предишните четири бяха начело на Реал Мадрид (3 пъти) и Интер (1 път). И трите пъти с Реал отпадна, а единствено с Интер успя да играе финал и да спечели трофея през 2010 година. Специалния може да стане първият в историята, който печели трофея с три различни отбора, ако стигне финал и триумфира. До момента португалецът спечели с Порто и Интер.

Преди по-малко от два сезона испанският тим съсипа лондончани в двубоя за Суперкупата на Европа. Атлетико спечели с 4:1 на "Луи II" в Монако. Головете тогава отбелязаха Фалкао на три пъти и Миранда. Кейхил пък бе точен за почетна загуба на англичаните.

Атлетико никога не е губил от английски отбори у дома - пет победи и пет равенства от общо десет сблъсъка. “Дюшекчиите” имат една-единствена загуба у дома през целия сезон във всички турнири от 29 мача. Тя е от Реал (Мадрид) в полуфинал за Купата на краля. От 29 мача вкъщи Атлетико е записал 23 победи, 5 равенства и 1 поражение.

Атлетико (Мадрид) - Челси 0:0

Мадрид, "Висенте Калдерон"
Съдия: Йонас Ериксон

atletico.jpg
Атлетико (Мадрид):
Тибо Куртоа, Миранда jalt.jpg, Хуанфран, Фелипе Луис, Диего Годин, Диего (60-smqna.jpg Арда Туран), Габи jalt.jpg, Марио Суарес (79- smqna.jpg Хосе Соса), Раул Гарсия (86 -smqna.jpg Давид Вия), Коке, Диего Коста
Резерви: Арансубия, Тиаго, Давид Вия, Кристиян Родригес, Тоби Алдервейрелд
Треньор: Диего Симеоне



челси_1.jpg

Челси: Петер Чех (18-smqna.jpg Марк Шварцер), Ашли Коул, Джон Тери (73-smqna.jpg Андре Шурле ), Гари Кейхил, Давид Луис, Аспиликуета, Франк Лампард , Джон Оби Микел jalt.jpg, Вилиан (90+4-smqna.jpgДемба Ба jalt.jpg) , Рамирес, Фернандо Торес
Резерви: Оскар,  Марко ван Гинкел, Нейтън Аке, Томаш Калаш
Треньор: Жозе Моуриньо







000000000_atl_4elsi_1.jpg