Григор Димитров ще се изправи в сряда вечерта срещу 20-годишния Иржи Весели от Чехия в мач от втория кръг на турнира на клей в румънската столица Букурещ с награден фонд 426 605 евро. Двубоят е четвърти - последен по програма на централния корт. Преди това има два мача на сингъл и един на двойки. Първата среща по график трябва започне в 13:00 часа, което означава, че поставеният под номер 1 в схемата Димитров би трябвало да излезе не корта около 19 часа.

Първата ни ракета днес проведе тренировка с трикратния шампион в румънската столица Жил Симон, след което се снима и раздаде автографи на събралите се около корта фенове. След това Григор отдели внимание и на представители на местните медии. Пред тях българинът похвали румънските тенисисти и най-вече Симона Халеп.

"Чувствам се добре и искам да спечеля колкото се може повече от мачовете си, ако не и целия турнир. Това не е първият път, в който идвам в Букурещ. Играх тук преди 2 години. Радвам се, че отново съм тук", заяви Гришо.

"Реших да участвам в Букурещ, защото съм чувал много добри неща за турнира и искам да се убедя със собствените си очи. Знам много неща за тениса в Румъния, още от времето на Илие Настасе, който бе страхотен тенисист. Също така, в момента разполагате с тенисисти като Сорана Кърстя и Хориа Текау, както и Симона Халеп, която направи невероятен сезон през 2013 година", добави българинът.

Румънските журналисти направиха опит да измъкнат от Димитров нещо ново за връзката му с Мария Шарапова, но Гришо не беше словоохотлив, казвайки единствено: "Сега просто се опитвам да се фокусирам върху играта си. Не обичам да коментирам това, което се случва извън корта, но ето, че отново излизат наяве темите за Мария и сравненията с Роджър Федерер."