Европейските шампиони по борба Станка Златева и Александър Костадинов получиха чекове за по 10 000 лева от Корпоративна търговска банка (КТБ). По традиция от 2008 г. трезорът раздава награди на шампионите от световни, европейски първенства и олимпийски игри от всички спортове.

Златева е рекордьорка по взети чекове от инициативата „Голям чек". За нея това е 11-ти приз, а за Костадинов - първи. Общо банката до момента е раздала 35 чека.

"Станка е нашето златно момиче, защото е най-награждаваният български спортист от КТБ", заяви изпълнителният директор на банката Илиян Зафиров. - Пожелавам на Александър Костадинов да я настигне, след като той напълно закономерно пренесе успехите си от юношеските нива до мъжете. Надявам се след две години да премираме тях и други български спортисти с чекове за олимпийско злато."

"Благодарим на КТБ за това, че подкрепя българския спорт. За нас остава да тренираме за по-големи успехи", каза европейският шампион по борба в класически стил Александър Костадинов.