Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо подобри рекорд на сър Алекс Фъргюсън за най-много полуфинали в Шампионската лига. Легендарният шотландски спец и португалецът си разделяха първото място с по седем Топ 4 в най-комерсиалния футболен турнир. От този сезон обаче Специалния е номер 1, след като "сините" ще спорят за финал срещу Атлетико (Мадрид).

Моуриньо дебютира в турнира през сезон 2001/02 с Порто. Но едва през 2003/04 стигна за първи път полуфинал, когато вдигна за първи път и трофея на Шампионската лига. Междувременно сезон по-рано португалският гранд спечели Купата на УЕФА след успех над Селтик със Стилиян Петров в състава.

Трети по този показател е Марчело Липи с Ювентус с 5 полуфинала, колкото има и Мигел Муньос, който води Реал (Мадрид) през 60-те и началото на 70-те години на миналия век. Луис ван Гаал и Хосеп Гуардиола също пет пъти са попадали в Топ 4.

Припомняме, от настоящите полуфиналисти Моуриньо, Анчелоти и Гуардиола са едни от малкото, които два пъти са печелили Шампионската лига. Досега треньор с три купи няма.