Новият селекционер на мъжкия ни национален тим по баскетбол Георги Младенов може да поеме италиански клуб, научи БЛИЦ. Легендарният №12 е един от вариантите за наставник на Римини. Тимът се намира в дивизия DNB, което е четвъртото ниво на италианския баскетбол. Младенов очаква най-късно до края на април решението на клубната управа.
 
Той в момента е именно в Римини, където се надява с един куршум да улучи два заека. БЛИЦ припомня, че специалистът, който на 11 май ще навърши 52 години, замина за Италия преди Великден заедно със сина си Борислав. Младият талант участва на силен камп в местния град, като последните информации гласят, че се е справил повече от отлично и е обрал овациите. Римини се гордее с една от най-силните баскетболни школи на Апенините и нищо чудно 13-годишният Младенов да остане в местната академия.
 
“Да, наистина Георги преговаря за треньорския пост в Римини. Това няма да му попречи да води едновременно и италианския клуб, и националния ни отбор. Стига, разбира се, разговорите да приключат благополучно за него. Пожелаваме му успех”, заявиха пред БЛИЦ източници от баскетболната федерация.

Те уточниха, че Георги Младенов ще се върне в София в сряда или в четвъртък.