Роберт Чамасанян се класира за 1/8-финалите в кат. до 69 кг на световното първенство по бокс за младежи, което се провежда в зала „Арена Армеец” в София. В среща от втория кръг тази вечер младият пловдивчанин спечели по точки срещу алжиреца Омани Уаил с 2:1 съдийски гласа (28:29, 29:28, 29:28).

Въпреки че не започна по най-добрия начин и загуби с 1:2 гласа първия рунд, нашето момче постепенно намери верния път и стигна заслужено до успеха, който ще го изправи утре срещу Бернард Барсони от Унгария в спор за топ 8 на първенството.
„Много съм доволен. Мислех, че губя втория рунд и накрая се стегнах максимално. Исках страшно много да спечеля, заради родителите ми и много приятели, които дойдоха да ме подкрепят. Слушах ги как викат от трибуните и това ми даваше сили”, сподели след мача щастливият Чамасанян.

Така България ще има шестима боксьори в утрешните 1/8-финали. Освен Роберт Чамасанян (69), на ринга ще излязат и Даниел Асенов (52), Душко Благовестов (56), Илиян Марков (60), Николай Чавдаров (75) и Благой Найденов (81).