Ценни съвети даде шефът на Локомотив (Пловдив) Константин Динев на журналист от Канал 3. Малко след прекратеното дерби на Пловдив между Локо и "Ботев" Динев се включи в ефира, за да коментира скандалът от по-рано днес на "Лаута". Съдията Георги Кабаков бе принуден да прекрати двубоя в 41-ата минута заради поведението на ултрасите на Локомотив. Още от началото на срещата те подпалиха терена с бомбички, димки, сигнални ракети, камъни и всевъзможни предмети. При първата серия хвърлени бомбички реферът спря мача за пет минути, но след това бе принуден окончателно да го прекрати.

Водещият в Канал 3 Кирил Веселински проведе любопитен разговор с Константин Динев. Не може да се отрече, че журналистът през цялото време провокираше боса, намеквайки му с въпроси за уговорени мачове, странния двубой с Витес от евротурнирите, завършил 4:4 преди няколко години и т.н. Динев се държеше до един момент, но накрая изригна: "Май на вас трябва да ви се обяснява повече", на което водещият отвърна: "Да, да, трябва, защото съм по-глупав отколкото изглеждам." "То си личи", каза Динев и допълни: "По-добре си измий зъбите", след което прекъсна разговора.

Хазартният бос няколко пъти сам накланяше разговора към уредени мачове, като заяви категорично, че Локомотив (Пловдив) никога не е бил обвиняван публично и официално от комисии било то към ФИФА или БФС. "Няма ни в никакви доклади", каза Коко Динев.