Дербито на Пловдив между Локомотив и "Ботев" бе прекратено в събота в 41-ата минута. Съдията Георги Кабаков даде последния сигнал преждевременно заради хвърлени десетки бомбички, сигнални ракети, камъни, парчета от бордюри, бутилки и всевъзможни предмети. Причина за вандалщината на агитката на Локомотив е несъгласие с управлението на Константин Динев.

Дисциплинарната комисия трябва да се събере в най-кратки срокове, тъй като Локомотив Пловдив има мач още в сряда - реванш за Купата на България. Редовното заседание на комисията по традиция е във вторник, но може да бъде и в понеделник заради реванша от полуфиналите за Купата.

Следващото домакинство на Локомотив Пловдив е именно за Купата срещу Лудогорец. Следващият кръг в "А" група по програма "черно-белите" почиват. Домакинствата от 37 кръг срещу Черно море и 39 кръг срещу Литекс със сигурност няма да се играят на стадиона в парк “Лаута”, т.е. “смърфовете” приключиха двубоите си на домашната сцена за този сезон. Ако бъдат наказани за повече от три мача, дори ще се наложи от новия сезон в началото отново да играят на друго място. Дотогава обаче има доста време и въобще не се знае бъдещето на Локомотив (Пловдив).

Според Член 37, точка 1, буква В; Спиране на играта, с последствие и прекратяване на срещата - лишаване от домакинство за 3 срещи и глоба 15 хиляди лева.


Локомотив Пд вече е бил наказван три пъти през сезона заради инциденти със своите фенове. В седмия кръг от шампионата пловдивчани играят без публика миналия август на „Лаута“ срещу Локо Сф. Причината е ой между феновете на Локо Пд и тези на Нефтохимик при гостуването на тима в Бургас.

В края на октомври 2013 г. Локо Пд за втори път е наказан да домакинства без публика, след като в мача с ЦСКА е ударен полицай. "Смърфовете" изтърпяват наказанието си срещу Левски.

На 26 февруари тази година Локо Пд вече бе принуден да играе на неутрален терен в Любимец срещу Черноморец, след като отборът този път е наказан с лишаване от домакинство, отново заради хвърлени многобройни предмети в предходния мач.

Инцидентът днес на пловдивското дерби вече е четвъртият за Локо Пд през този сезон и става дума за рецидив. Тук вече не става въпрос за повторно нарушение, а за няколко инцидента с тежки последствия (едно от които пострадал полицаи).

Според член 37, точка 4, буква "В", "При повторно наряшение по смисъла на т.4 буква "в" - изваждане от групата и глоба 20 хиляди лева.
Така че съществува и вариант изваждане на отбора от "А" група.!

ПЪРВИ ВАРИАНТ ЗА НАКАЗАНИЕ НА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ


nakaz.jpg

ДРУГИЯТ ВАРИАНТ ЗА НАКАЗАНИЕ Е БУКВА "В"


3_2.jpg