Кристъл Палас се спаси и на теория от изпадане от Висшата лига. “Орлите” биха Уест Хям с 1:0 като гост. Единственото попадение заби Миле Йединак от дузпа в 59-ата минута. Това беше петата поредна победа на Кристъл Палас в елита.

Суонзи взе трите точки на “Сейнт Джеймсис парк”. “Лебедите” биха Нюкасъл с 2:1. Шола Амеоби откри за домакините, Вилфред Бони изравни секунди преди почивката и отново той от дузпа в 92-ата минута направи обрата пълен. Това беше четвъртата поредна загуба за Нюкасъл.

Кардиф и Сток Сити завършиха 1:1. Марко Арнаутович изведе "грънчарите" напред малко преди почивката от спорна дузпа за спъване на Одемвинге от Бо Кюнг. Малко преди това стражът на гостите Боруц изби шут от фаул на Питър Уитингам в гредата. В 51-ата минута съдията Хауърд Уеб даде нова дузпа, но този път за домакините заради нарушение на Нзонзи срещу Кембъл. Уитингам беше точен от “бялата точка” за 1:1.

Астън Вила сложи край на серията си от четири поредни загуби в първенството, след като завърши при нулево равенство сблъсъка си със Саутхямптън на "Вила Парк". "Светците" доминираха в двубоя, но така и на успяха да преодолеят Брад Гузан. Българското крило Александър Тонев отново не влезе в игра за Вила.